hasta yatağı yalova

hasta yatağı yalova

Yalova Hasta Yatağı İhtiyacı

Hasta olmayı, hastanede yatmayı hiç kimse istemez. Fakat elimizde olmayan nedenlerle hastalanırız ve tedavi edilmemiz gerekir. Hastanede yatan veya hastanede hasta ziyaretine gidenler hasta yataklarını görmüşlerdir. Yalova hasta yatağı, hastanın ihtiyacı olacak özelliklerle donatılmış medikal ürünlerdir. Firmamız bütün ürünlerini tasarlarken hastaları en rahat ettirecek, en sağlıklı, en güvenlikli ve en konforlu özelliklerle donatmıştır. Hastanede tedavisi bitenler eve çıkarılır. Bazı hastaların evde bir müddet daha yatması ve tedavi görmesi gerekir. Bazı hastalar ise artık hayatlarının geri kalan kısmını yatağa bağlı olarak geçirecektir. Her iki durumdaki hastanın da yataklarımıza ihtiyacı vardır. Yataklarımızı kullanan hastalar rahat ettiklerinden tedavileri daha kısa sürede güzel neticeler verir.

hasta yatağı yalova

Yatalaklara Havalı Hasta Karyolası

Felçli, hiç hareket edemeyen hastalar sektörde yatalak olarak nitelendirilir. Yatalak hastalar bir taraflarından diğer taraflarına dahi kendileri dönemezler. Dönmek, ihtiyaçlarının karşılanması için bir yardımcıya, bakıcıya ihtiyaçları vardır. Bakan kişi hastaya yemek yerdirmek dışında devamlı çevirmek gibi bir görevi vardır. Devamlı çevirmenin nedeni hastada bası yani yatak yarasının oluşmamasıdır. Hastanın yatağa daha fazla temas eden uzuvlarında zamanla kızarıklık oluşur. Kızarıklık zamanla yaraya dönüşür. Bası yarası hastayı çok rahatsız eder. Bası yarasının oluşması ve oluştu ise tedavisi için havalı hasta karyolası kullanılmalıdır.

Havalı Hasta Yatağı Özellikleri

Havalı yataklar, hastada bası yarasının oluşmasını önleyen yataklardır. Havalı yataklarımızın içinde hava kanalları vardır. Kanallar baklava tipi veya boru tipindedir. Yatağımızın modeline göre kanal sayısı değişmektedir. Hava kanalları, elektriğe bağlı küçük bir motor tarafından şişirilir. Kanalların hepsi bir anda şişmez. Sırayla şiştiklerinden dolayı vücutta masaj etkisi yapar. Masaj etkisi, kan dolaşımını hızlandırır. Kanalların sırayla şişmesi vücudun belli noktalardaki basıncının azalmasına neden olur. Ayrıca havalı yataklarımız arasında hastaya 30 veya 45 derece kadar pozisyon verdiren modellerimiz bulunmaktadır.

hasta yatağı yalova