hasta yatağı şişli

HASTA YATAĞI ŞİŞLİ

Şişli Havalı Hasta Yatağı

Hastalıkların ve kazaların bazılarına uygulanan tedaviler cevap verir ve hasta bir müddet sonra iyileşir. Fakat her hasta aynı şekilde şanslı değildir. Hastaların bazıları için tedaviler yanıtsız kalır ve hasta hayatının devamını yatağa bağımlı olarak geçirmek zorunda kalır. Şişli hasta yatağı modelleri arasında yer alan havalı yataklar yatağa bağımlı hastalar için tasarlanmıştır. Yatağa bağlı hastaların büyük çoğunluğu hiç hareket edemez. Bazıları ise sınırlı hareket ederler. Bu durumda olan hastaların ihtiyaçları daha fazla olacaktır. İhtiyaçlarını kendileri karşılayamadıklarından başkalarına muhtaç yaşarlar. Yataklar, ihtiyaçlarının bazılarını karşılamada yardımcı olunca hastanın psikolojisi daha iyi olacaktır.

Havalı Şişli Hasta Yatağı Faydaları

Devamlı yatan hastaların çevrilmesi gerekir. Çevrilme nedeni vücutta yaraların oluşmasına engel olmaktır. Klasik yataklarda yatan hastaların devamlı çevrildiğini bilmekteyiz. İnsan bedeni hastalık halinde kendini bıraktığı için hasta insanın çevrilmesi ciddi zor bir iştir. Bakan kişi için meşakkatli olan bu işi Şişli hasta karyolası sistemindeki özel teknik donanım sayesinde çok pratik bir şekilde gerçekleştirir.

Hasta yattıkça yatağın vücuduna olan basıncı artar. Aynı zamanda hareketsiz kaldığından dolayı kan dolaşımı yavaşlar ve cildin hava ile teması azalır. Bütün bu olumsuzluklar bir araya gelince vücudun yatağa temas eden kısımlarına kızarıklıklar ve sonrasında yaralar oluşur. Havalı yataklar bası yarasının oluşmasını engeller, oluşan yaranın tedavine katkı sağlar.

En İyi Havalı Yatak Modeli

Firmamızın farklı havalı yatak çeşitleri vardır. Havalı yataklarımızın içinde hava kanalları vardır. Hava kanalları, boru veya baklava şeklindedir. Kanallar bir motor yardımıyla şişirilir. Motor elektrikle çalışır. Motor bütün kanalları aynı anda şişirmez. Kanallar sırayla şişip inmektedir. Sırayla şişen ve inen kanallar vücuda masaj etkisi yaparak kan dolaşımını hızlandırır. Kanallar birbirinden bağımsız olduğundan bozulma durumuna kanal yerinden çıkarılarak tamir edilebilir. Kanalların şekline göre yatak çeşitlerimiz de bulunmaktadır.

  • 2 modüllü havalı yataklarımız 100 kg kapasitelidir.
  • 3 modüllü havalı yataklarımız 130 kg kapasitelidir.
  • Pozisyon aldıran yataklarımız ise 150 kg kapasitelidir.
  • Hasta yatağı kiralama hizmetimiz İstanbul ili Şişli ilçemize vardır.

hasta yatağı şişli