medikal havalı yatak

Şişme Havalı Yatak Modelleri

Şişme Havalı Yatak Modelleri

Hasta olmak, ağrı ve sancı çekmek zordur. Hastalıkların bazıları hastanede yapılan tedavi neticesinde biter, kişi istediği gibi hareket eder, yatar kalkar. Fakat kazada omuriliği zarar görmüş olanlar, felçli hastalar, bitkisel hayattakilerin hastanedeki hayatlarını eve taşımaları gerekir. Evde bakıma ve tedaviye devam edilir. Hiç hareket edemediklerinden dolayı zamanla bu hastaların vücutlarında bası yaraları oluşur. Bası yarasının oluşmasını engellemek ve hastanın rahat etmesini sağlamak için şişme havalı yatak modelleri arasından biri alınarak kullanılmalıdır. Havalı yataklarımızın sağladığı yararları kısaca şöyle ifade edebiliriz:

  • Kan dolaşımını hızlandırmak: Hava kanallarının sırayla şişmesi kan dolaşımının normal seviyeye çıkmasını sağlar. Böylece kişinin yavaşça hareket etmesini ve konum değiştirmesine yardımcı olarak yara oluşumunu engeller.
  • Alternatif basınç noktaları oluşturmak: Medikal ürünler arasında yer alan yataklarımızın hava kanalları sırayla şiştiğinden alternatif basınç noktaları gelişir. Belli noktalara basınç olmadığından yara açılmaz.
  • Düşük hava kaybı teknolojisi; son teknolojinin kullanıldığı yataklarımızın şiltelerinde düşük oranda hava kaçmasına izin veren delikler vardır. Bu delikler hava sızıntısı oluşturur. Sızan hava vücudun oksijen ihtiyacını karşıladığı gibi aynı zamanda hastanın serin bir şekilde yatmasını sağlar. Terleme olmadığından yara oluşmaz.
  • Kolaylık sağlar; şişme havalı yatak modelleri kullanılmadığında hastayı çevirmek için insan gücü gerekecek. Çevrilmeyen hastada yara oluşacağından çevirmek zorunludur. İnsanların yapması gereken işi üzerine alan yataklarımız bakan kişilere kolaylık sunar. 200

Şişme Havalı Yatak Modelleri Nelerdir?

Hastanın rahatlığı, bakıcının kolaylığı için kullanılan şişme havalı yatak modelleri benzerlik gösterse de birbirinden farklı özellikler taşırlar. Firmamızın ürettiği şişme havalı yatak modellerimiz arasında şunlar bulunur;

  • İki modüllü havalı yataklar: Bası yarası oluşumunu engelleyen 2 modüllü havalı yataklarımızın taşıma kapasitesi 100 kilodur. Yataklarımızda ventilatör sistemi bulunmaktadır. Sistem aşırı ısınmayı engelleyerek hastanın terlemesini önler. Terleme yara oluşumunda etkili olduğundan yara oluşumunu büyük oranda engeller. Bu modellerimizin için toplam 16 adet boru tipinde hava kanalları vardır. Kanalların için hava dolu olduğundan yatağı vücuda yaptığı baskı azalır.
  • Üç modüllü havalı yataklar: Havalı yatak modellerimiz, yara oluşumunu engellemenin yanında oluşan yaranın tedavisini hızlandırır. Yatağımızın için toplam 19 adet hava kanlı bulunur. Kanallar elektrikle çalışan motorla şişirilir. Kanalla sırayla şişip iner. Sırayla şişmeleri hastanın bedenine masaj etkisi yapar. Masajla kan dolaşımının normal seviyeye çıkması sağlanır. Ayrıca yatağın basıncı farklı noktalara kaydırılarak yara oluşumu engellenir. Üç modüllü havalı yatak modellerimizin taşıma kapasitesi 130 kilodur.
  • Pozisyon Aldıran havalı yataklar: Taşıma kapasitesi 150 kilo olan pozisyon aldıran havalı yataklarımızın sağ ve solunda bulunan hava kanalları 10 dakikada bir 25 veya 30 derecelik pozisyon alırlar. Bu pozisyon hastanın çevrilmesi etkisini yapar. Bu modellerimizin üzerinde 6 tane hava deliği vardır. Deliklerden çıkan düşük hava vücudun serinlemesini ve rahatlamasını sağlar.
  • medikal havalı yatak

Şişme Havalı Yatak Modelleri Nasıl Kurulur?

Havalı yataklar, tedaviye destek amaçlı kullanılan medikal ürünlerdir. Şişme havalı yatak modelleri kullanımı kadar kurulumu da kolay olan ürünlerdir. Yataklarımız iki ana parçadan oluşur. Birinci parçamız içinde kanalları bulunan havalı yatağımızdır. İkinci parçamız ise motordur. Elektrikle çalışan motor kullanılarak yatağın içinde bulunan kanallara hava basılır. Havalı yatağımızın modeline göre kanallar sistemleri dahilinde çalışırlar.

Şayet kurulumunu yapamayacağını düşünenler varsa firmamızın teknik servisi yardımcı olmaktadır. Havalı yatak modellerimizin içindeki kanallarda uzun süreli kullanımlardan sonra bazı arızalar gelişebilir. Arızanın tamiri için bütün yatağın değiştirilmesi söz konusu değildir. Yalnızda sorunlu olan kanal çıkarılır, tamiri yapılır veya bakımı yapılarak yerine yerleştirilir. Gerekli olması durumunda değiştirilerek yeni kanal takılır.

kaynak: https://www.medikalturkiye.com