Havalı Yatak Nedir?

Hastanelerde kullanılan havalı yatak ürünleri, yatağın vücuda uyguladığı basınç miktarını azaltmaktadır. Bu sayede vücudun çeşitli bölgelerinde yara oluşma riski azalmaktadır. Havalı yataklar motorlara sahiptir. Bu tür yataklar; havalı yatak ve motor şeklinde iki parçadan oluşur. Yataklarda yer alan bu motor ile hastaların özelliklerine göre ayarlanabilmekte ve kullanışlı olmaktadır. Basıncın sabitliği engellenir ve yatak basıncının değişmesiyle yatak yarası olan bölgeye fayda sağlar. Yatak yaralarının; topuk, dirsek bölümü, kulak ve kalçalarda görüldüğü bilinmektedir. Eğer doğru yataklarda yatılmazsa ve önlem alınmazsa yaralar riskli olabilmektedir. Bu nedenle havalı yatak eşyaları, yaraları engellemek amacıyla üretilmiştir. Bu yataklar; obeziteye sahip olan veya çeşitli engelleri bulunan kişiler içinde kullanılabilir.

Hastaların iyileşme sürecinde yattığı yatak önemlidir. Yatılan yatağın rahat olması, kişinin iyileşmesini kolaylaştırmaktadır. Havalı yatak, kişilerin konforlu ve sorunsuz uyku geçirmesi için üretilmektedir. Bu tür yataklar hastaneler için üretilmesiyle birlikte ev tipi hasta yatakları olarak da kullanılabilir. Bu yataklar sayesinde yatak yaralarından ve basınç yaralanmalarından kaçınılmaktadır. Aynı zamanda cilt ve sırt bölgesine gelebilecek zararları da önlemektedir. Hastaların uzun süre rahatlıkla uyumasını ve dinlenmesini sağlamaktadır. Havalı yatakların çeşitli türleri bulunmaktadır. Bu yataklar; kullanım alanına ve özelliklerine göre değişmektedir.

Havalı Yatak Çeşitleri Nedir?

Hastalar için önemli kullanım alanı olan havalı yatak, genellikle üç tip olarak üretilmektedir.  Bu yatak türleri şu şekildedir;

  • Baklava özellikli havalı yatak,
  • Boru özellikli havalı yatak,
  • Pozisyon veren havalı yatak olarak 3’e ayrılmaktadır.

Baklava şeklinde olan havalı yataklar, baklava dilimi tasarımında oluşmaktadır. Bu baklava dilimlerinde hava kanalları bulunur. Havalı yatak tipleri arasında uygun fiyatlara sahip olduğu bilinmektedir. Boru özellikli havalı yataklar ise hava kanallarının boru şeklinde oluşmasıyla üretilmektedir. Bu tür yataklar kendi içinde 2 farklı özellikte olmaktadır. Bu özellikler; A+B ile A+B+C şeklimdedir. A+B+C yatak modelleri daha gelişmiştir.

Boru özellikli yataklar yaralar üzerinde oldukça etkilidir. Hastanın yaralı olan bölgelerine hava üfleme özelliğine sahip olan bu yataklar hem terlemeyi hem de yaralanmaları engellemektedir. Bu özellikleri sayesinde yara oluşumuna karşı kullanılan en önemli yatak türlerindendir. Pozisyon aldıran özellikli havalı yataklar ise hastanın sağ ve sol tarafa doğru hareket etmesini sağlamaktadır. Bu özelliğinin en önemli avantajı hastanın rahatlıkla pozisyon değiştirebilmesidir. Aynı zamanda yatak yaralarının çabuk iyileşmesi amacıyla da kullanılabilir.

Havalı Yatakların Faydaları

Hastalar için kullanılan havalı yatakların çeşitli faydaları vardır. Kan dolaşımının üzerinde etkili olan havalı yatak, basınç düzenlemesini ayarlayarak hastanın rahat etmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda yatak üzerindeki hastanın konumunu ve pozisyonunu ayarlayarak hastanın konforlu bir şekilde uyumasını ve dinlenmesini sağlamaktadır. Medikal özellikli havalı yatak ürünleri, yatak üzerinde yatan kişilerin rahat hareketi için önemlidir. Vücudunda veya cildinde ağrı olan hastaların acı çekmesini ve yatak yaralanmasıyla karşılamasına engel olmaktadır.

 

Havalı Yatakların Kolaylıkları

Hastanelerde ve hastaların evlerinde kullanılabilecek havalı yatak, kişiler için çeşitli avantajlara ve kullanım kolaylığına sahiptir. Havalı yataklar diğer yataklara göre daha hafif ve konforludur. Aynı zamanda kullanışlı olan bu tür yataklar hastaların iyileşme aşamasında çok önemli etkenlerdendir. Hastaların rahat bir şekilde dinlenmesini ve yaralanmasını engelleyen yatakların fiyatları da uygundur.

Havalı Yatak Fiyatları

Hastalar için üretilen ve kullanılan havalı yatakların fiyatları bazı etkenlere göre değişiklik göstermektedir. Yatakların kalitesi, modelleri, özellikleri ve kullanım alanları fiyat üzerinde etkili olmaktadır. Birçok yararı ve avantajı bulunan hasta yatakları çeşitli modellerde üretilmektedir. Bu modellerin barındırdığı özellikler farklı olabildiği gibi fiyatları da farklı olabilmektedir. Hasta karyolası, elektrikli hasta yatağı, ev tipi hasta yatakları uygun fiyatlara sizlere sunulmaktadır.