Havalı yatağı hasta karyolası ile birlikte kullanma

Havalı yatağı hasta karyolası ile birlikte kullanma

Tedavi sürecinde olan hastalar açısından uzun süreli yatışlar söz konusu olabilir. Uzun süre yatış gerektiren tedavi sürecinde hastanın sağlığını korumak ve konforunu sağlamak amacıyla özel yatak kullanılması gerekir. Uzun süreli yatış gerektiren evde tedavi süreci olan hastalar için özel hasta yatağı kullanılması gereklidir. Aynı şekilde rahatsızlığı nedeniyle yatağa bağımlı olan hastalar içinde kullanılan yatağın hasta yatağı olması gereklidir. Uzun süreli yatış gerçekleştiren hastalar için geliştirilmiş olan medikal yatak ürünleri bulunur. Bu medikal ürünler havalı yatak ve hasta karyolası şeklindedir. Bazı durumlarda hastalar tarafından havalı yatağı hasta karyolası ile birlikte kullanma gibi bir yaklaşım sergilenebilmektedir.

Havalı yatak nedir?

Havalı yataklar, günümüzde uzun süreli yatış gerektiren tedavi süreçlerinde hastalar için büyük bir rahatlık getirmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere içerisi havayla doldurulmuş olan yataklardır. Bu şekilde çok daha yumuşak ve çok daha esnek bir yapı ortaya çıkartır. Dolayısıyla da uzun süreli yatış gerektiren tedavi süreçlerinde hastaların normal yataklarda karşılaştıkları pek çok sorunun önüne geçilmesini sağlar. Havalı yatakların içerisindeki havanın miktarı/şiddeti ayarlanabilmektedir. Böylelikle hastanın sağlık durumu, uzun süreli yatışa bağlı oluşan bası yaraları gibi durumlara göre hava miktarının ayarlanabilmesi mümkündür. Havalı yatağı hasta karyolası ile birlikte kullanma sayesinde çok daha yüksek bir konfor standardının oluşturulabilmesi de mümkündür.

Hasta karyolası nedir?

Cerrahi operasyonlar başta olmak üzere pek çok tedavi sürecinde ve sonrasındaki iyileşme sürecinde hastanın uzun süre boyunca devamlı yatışta olması gerekir. İyileşme sürecinin tamamlanmasına kadar hastanın devamlı yatması ise yattığı yerin rahatlığının önemini daha da arttırmaktadır. İşte bu noktada farklı tasarım özelliklerine sahip olan ve hastanelerden aşina olunan özel tasarım hasta yatakları bulunmaktadır. Hasta karyolası olarak da isimlendirilen bu yataklar, hastaların yatış sürecine özel olarak tasarlanmış ve farklı özellikleri içeren medikal yataklardır.

Hasta karyolalarında hareket edebilme, yan güvenlik ve özel mekanizmalar bulunur. Bu sayede hastanın yatış sürecinde ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanabilmektedir. Hastanın yatış süreci boyunca karşılaşabilecek terleme, bası yaraları ve diğer fiziksel rahatsızlıklara karşı hasta karyolası oldukça etkili bir çözüm oluşturur. Hasta yataklarının sağladığı avantajları havalı yatakların avantajları ile bir araya getirebilmekte mümkündür. Özellikle havalı yatağı hasta karyolası ile birlikte kullanma sayesinde çok daha güvenli ve çok daha konforlu bir yatak meydana getirilebilmektedir.

Havalı yatak hasta karyolasında nasıl kullanılır?

Hasta yataklarında, havalı yatak kullanımı son dönemde oldukça popüler hale gelmiştir. Sünger, minder vb. bileşenlerin uzun süreli kesintisiz yatışlarda yarattığı sorunlar havalı yataklarda söz konusu değildir. Çünkü boru ve baklava tipi gibi farklı model seçenekleri bulunan havalı yatakların içerisinde hava bulunur. Bu şekilde ayarlanabilen hava miktarıyla hastanın en rahat edebileceği yatış standartları oluşturulabiliyor. Kenar korkulukları, pozisyon değiştirmeyi sağlayan motor mekanizması gibi özeliklere sahip hasta karyolalarını, havalı yataklar ile birleştirmek mümkündür. Havalı yatağı hasta karyolası ile birlikte kullanma noktasında hasta karyolasının üstün havalı yatağın düzgünce yerleştirilmesi yeterlidir.

Havalı yataklar, uygun ölçülere sahip olan hasta yataklarının üzerine koyulabilmektedir. Özel bağlantı noktalarıyla sabitliği de basitçe sağlanır. Böylelikle hem hasta yatağı hem de havalı yatak avantajları ile hastanın evde yatış gerektiren tedavi süreçlerini çok daha güvenli ve çok daha sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri sağlanabilmektedir. Havalı yatağı hasta karyolası ile birlikte kullanma özellikle bası yaralarının çok yüksek seviyede görüldüğü hastalara yönelik olarak uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilmektedir.

hasta yatağı kiralama