Antalya’da nasıl hasta yatağı satın alabilirim?

Antalya’da nasıl hasta yatağı satın alabilirim?

Hasta yatakları, bakımı evde devam etmesi gereken hastalar için üretilen özel yataklara verilen isimdir. Hasta yatağı, hastanın yaşadığı rahatsızlığa ve fiziğine göre seçilmeli, hastanın en çok rahat edebileceği türden bir yatak tercih edilmelidir. Hasta yatakları bu bakımdan oldukça çeşitlilik göstermektedir. Hasta yatağı satın almadan önce mutlaka bir uzmana danışılmalı ve bu doğrultuda en uygun yatak hasta için seçilmelidir. Antalya’da nasıl hasta yatağı satın alabilirim diye düşünenler için bu yazımızda detayları anlatacağız. Hasta yatakları çok çeşitli olduğu için hastalık ve hastanın yaşı, kilosu ve boyu gibi detaylar göz önünde bulundurulmalıdır. Hasta yataklarındaki yan korkuluklar sayesinde hastanın düşmesi engellenir. Yine yatağın kolay hareket edebilmesi için alt kısımda tekerlekler bulunur. Genel olarak tüm hasta yataklarında bu özellikler bulunur ancak bazı özellikleri yatak türlerinde farklılık göstermektedir.

Antalya’da Hasta Yatağı Satın Alma

Antalya’da hasta yatağı satın alma işleminden önce mutlaka bir uzmana danışmalı ve uzmanın fikirleri doğrultusunda bir tercih yapılmalıdır. Uzmanın fikirlerinin yanı sıra, hastanın uzun süre vakit geçireceği hasta yatağı için en rahat edeceği modelin seçilmesi de çok önemli bir faktördür. Hasta için konforlu ve güvenli bir hasta yatağı tercih edilmelidir. Hasta yatağının yatak kılıfı su geçirmez ve kir tutmaz şekilde üretilmelidir. Uzun süre has yatağında yatacak olan hasta için temizlik en önemli etkenlerden biridir. Bu şekilde üretilen yatak kılıfları hem hastaya hem de hasta yakınına oldukça fazla kolaylık sağlar. Antalya’da hasta yatağı satın alma işlemindeki bir diğer önemli konu ise hasta yatağının fiyatıdır. Antalya’da bu konuda birçok şirket bulunduğu için fiyat kıyaslaması yapılmalı ve hem hasta için en rahat hem de hasta yakını için en uygun maliyetli yatak seçilmelidir. Hasta yatağı satın almadan önce ödenen fiyata yatak montajının da dahil olduğuna dikkat edilmeli ve ekstra ödeme yapılmamalıdır. Montaj için gelen ekip hasta yatağının nasıl kullanılacağı hakkında hasta yakınına bilgi vermesi de gerekir. Böylelikle hasta yakını hasta yatağı hakkında gerekli bilgiye sahip olur ve hastanın ihtiyaçlarını karşılayabilir. Hasta yataklarını diyaliz merkezleri, sağlık ocakları ve hastane gibi toplum sağlığına hizmet eden yerler kullanmaktadır. Bu yerler dışında ev içi kullanıma uygun hasta yatakları da mevcuttur. Bakımı evde devam eden hastalar, hasta yatakları sayesinde hastalığını daha rahat bir şekilde atlatabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir. Evdeki koltuklar veya standart yataklar hastalar için uygun olmayabilir.

Hasta yataklarındaki çeşitli fonksiyonlar sayesinde hasta yakının işi de kolay hale gelir. Hasta yatağı, motorlu hasta yatağı ve manuel hasta yatağı olarak ikiye ayrılır. Manuel hasta yatağı çalışması için elektriğe ihtiyaç duyulmaz, bedensel güç ile çalışır. Ev tipi yataklarda genellikle motorlu hasta yatağı tercih edilir. Motorlu hasta yatağı elektrik ile çalışır, elektrik kesintisi yaşandığında ise pil ile çalışmaya devam eder. Motorlu hasta yataklarındaki motor sayısı 2,3 ve 4 olarak değişkenlik gösterir. Motor sayısının artması hasta yatağının fonksiyonlarının da arttığının göstergesidir. 2 motora sahip hasta yataklarında motorlar ayak ve sırt bölgesini hareket ettirmeyi sağlar. 3 motorlu hasta yatakları ise yatağın aşağı ve yukarı hareketini mümkün kılar. Bu yataklara aynı zamanda asansörlü hasta yatağı da denir. Motor sayısının 4’e çıktığı hasta yataklarında ise ABS özelliği vardır. ABS, anti bakteriyel sistem anlamına gelir. Hasta yataklarının bu sisteme sahip olması, hastanın bakterilere karşı korunmasını sağlar ve hastaya büyük bir hijyenik avantaj sağlar. Motorlu hasta yataklarında motor yatağın alt kısmında bulunur. Hastaya veya çevresine rahatsızlık vermeyecek şekilde konumlandırılan motorlar görüntü kirliliği de yaratmaz. Hasta yatağının yanında gelen uzaktan kumanda ile hasta yatağını istediğiniz şekilde hareket ettirebilir, bedensel güç kullanmadan hastanın konforunu sağlayabilirsiniz. Örneğin manuel hasta yataklarında hastanın baş kısmını kendi gücünüzü kullanarak kaldırmanız gerekirken, motorlu hasta yatağının kumandası sayesinde tek tuşla bu işlemli gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda yatağın altında bulunan tekerlekler sayesinde oda ve ev içinde hasta yatağını dilediğiniz gibi hareket ettirebilir, hasta yatağını ve etrafını rahatça temizleyebilirsiniz. Tüm bu detaylar hasta yatağı satın almak isteyen bireylerin bilmesi gereken detaylardır.