hasta yatağı muğla

hasta yatağı muğla

Muğla Manuel Hasta Yatağı

Ameliyat olan, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı tedavi olan, kaza neticesinden tedavi altında olanlar için özel olarak tasarladığımız yataklar vardır. Hasta yatağı olarak nitelendirilen bu yataklarımız çeşitli özelliklerle donatılmıştır. Muğla hasta yatağı modellerimiz temelde manuel ve elektrikli olmak üzere ikiye ayrılır. Manuel yataklarımız elektrikle çalışmaz. Yatağımızın mekanizması fiziki müdahale ile çalışır. Manuel yataklarda baş ve ayak kısmı hareket eden modellerimiz vardır. Tamamen sabit olanlara nispeten hareketli modellerimiz daha çok tercih edilir. Klasik yataklara göre hastayı daha fazla rahat ettirir.

Muğla Elektrikli Hasta Karyolası

Hasta yataklarımızın en fazla tercih edilen modelleri elektrikli yani motorlu yataklarımızdır. Motorlu yataklarımız elektrik ile çalıştığından elektrikli yatak olarak da bilinir. Muğla hasta karyolası ürünleri iskelet ve yatak olmak üzere iki kısımdan oluşur. Motor ve diğer hareketliliği sağlayan aksamlar iskelet kısmında yer alır. Yataklarımız 2, 3 veya 4 motorludur. Motor sayısı, yataklarımızdaki özellik sayısı anlamına gelir.

Motorun özellikleri yatağa kablo ile bağlı veya uzaktan kontrol edilebilen kumandalarla sağlanır. Kumanda üzerindeki tuşlar özelliklerin pratik bir şekilde kullanılmasını sağlar. Kısmen hareket edebilen hastalar kumandayı kullanarak başını kaldırabilir, ayak kısmını yükseltebilir. Motorlu yataklarımız hastaların sadece bedenini rahat ettirmekle kalmaz. Bazı işlerini birilerine muhtaç olmadan yapabilmelerine imkan tanıdığı için psikolojilerini de rahat ettirir.

hasta yatağı muğla

Muğla Hasta Yataklarını Kimler Kullanır?

Yataklarımızı, hastayım diyen ve yatması gereken herkes kullanabilir. Özellikle hayatının devamını yatağa bağlı olarak geçirmek zorunda olan kişilerin kesinlikle hasta yataklarımızdan kullanması şarttır. Bası yarası oluşmaması için yatalak hastalarımıza havalı yataklarımızı önermekteyiz. Yataklarımızı;

  • Kanserin son evresinde olan ve yataktan kalkamayanlar
  • Kalça, diz, bel, omurga gibi uzuvlarından ameliyat olan veya farklı rahatsızlıkları olanlar
  • Nörolojik hastalıkları olanlar ve felçliler
  • Koah gibi akciğerle alakalı ciddi rahatsızlıkları olanlar
  • Açık kalp ameliyatı gibi hayati risk taşıyan ameliyatları geçirenler daha fazla kullanmaktadır.
  • Muğla ilimize hasta yatağı kiralama hizmetimiz yoktur.

hasta yatağı muğla