Havalı Yatak Nedir, Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar

Havalı Yatak Nedir, Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar

Günümüzde sağlık sektörünün gelişmesine paralel olarak hasta yatakları da son yıllarda büyük gelişim göstermiştir. Hastalar uzun süreli olarak yataklarda yattıkları zaman vücutlarında basınca bağlı olarak yaralar oluşmaktadır. Kan basıncı ciddi derece etkilenerek vücudun yapısı bozulmaktadır. Tüm bu sorunları ortadan kaldırmanın tek yolu havalı yataklar kullanmaktan geçer. Havalı yataklar son nesil teknolojiden üretilmiş, basınç azaltıcı etkisiyle hastalardaki yara oluşumunu en aza indirmektedir.

Havalı yataklar elektrikli yatak modelleridir. Son derece piston model motorlarla çalışmaktadır. Aşırı kilolu hastalar düşünülerek de oluşturulan bu yataklar çok fonksiyonlu yapısıyla birçok hastaya hitap etmektedir. Hastanın yatakta rahat hareket edebilmesi fiziksel olarak önemli olduğu kadar psikolojik olarak da önemli bir etkendir. Havalı yatak çalıştığı zaman zaafında çalıştığı bölgede son derece etkili çalışmaktadır. Kan basıncın durağan sabitliğini bozarak, sürekli olarak kan basıncının hareket etmesini sağlamaktadır.

Yatak yaralarının büyük çoğunluğu vücudun kol, ayak, dirsek, el, kulak, bel gibi bölgelerinde kızarıklıklar şeklinde oluşmaktadır. Havalı yataklar bu kızarıkların oluşmasını engelleyerek, yara oluşum oranını en aza indirgemektedir. Havalı yataklar uzaktan kumandalı olarak kullanabilmektedir. İşlevselliği ve pratikliğiyle ön plana çıkmaktadırlar. Her türlü işlemi kumandalar aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Motorlu havalı yataklar bütünüyle hastaların yara oluşumunu engellenmesi amacıyla üretilmiş bir hasta yatak türüdür.

Hava yatakları günün her saatinde prizde çalışmaktadır. Terlemeyi azaltıcı etkisinin olmasıyla hastaların terlemesinin önüne geçmektedir. Hastanın karyolada en rahat şekilde yatmasına olanak sağlar. Hastanın ayak bölgesinde baş bölgesinde hiçbir şekilde sıkışma olayı yapmamaktadır. Kılıfları son derece anti bakteriyel özellikte yapılmıştır. Kirlendiği zaman rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Olası bir arızalanma durumunda firmalar müşterilerine tam teknik destek hizmeti sunmaktadırlar. 12 cm şişecek derece yüksekliğe sahip bir üründür.

Havalı Yatak Kiralama Hizmeti

Eğer ki hastanın durumu yatakta kalıcı değilse, daha ekonomik olması amacıyla havalı yastık kiralayabilirsiniz. Havalı yatak kiralama hizmetinde bulunan birçok firma günümüzde mevcuttur. Bu firmalar müşterilerine garantili hizmet kapsamında hizmet sunmaktadırlar. İnternetten firmaların iletişim bilgilerine ulaşarak rahatlıkla havalı yatak kiralama hizmeti için talepte bulunabilirsiniz. Firmalar kiralama süresini tamamen sizlerin belirleyeceği süreye göre belirlemektedirler.

Havalı yatak kiralama hizmeti satın aldığınızda yatağınız evinize getirilerek, uzman teknikerler tarafından kurulmaktadır. Havalı yatakta olası bir sorunla karşılaştığınız zaman firmalar sizler teknik servis hizmeti sunmaktadır. Teknik servis hattı hafta için her gün müşterilerine hizmet sunmaktadır. Havalı yatak kiralama hizmeti günümüzde ekonomik açıdan uygun olması sebebiyle çokça tercih edilen bir seçenektir. Havalı yatakları kiralarken yatakların çeşitliliği fiyatları etkilemektedir.

Son nesil gelişmiş pozisyon özellikle hava yataklarının fiyatları kiralama aşamasında daha yüksekken rağbet görmektedir. Baklava özellikli hava yataklarının fiyatları ise kiralama sürecinde daha uygun fiyatlarda ücretlendirme olmaktadır. Havalı yatak kiralama hizmetinden faydalanacaksınız mutlaka kaliteli, profesyonel teknik destek hizmeti olan, sigortalı firmaları tercih etmeniz gerekmektedir.

Havalı Yatak Türleri Nelerdir?

Havalı yataklar kendi içlerinde farklı özelliklere bağlı olarak türlere ayrılmaktadır. Baklava özellikle havalı yatak türü en ekonomik modeli oluşturmaktadır. Şekli baklavaya benzediği için bu isimle anılmaktadır. Havalı yatakta bulunması gereken tüm donanımsal özelliklere sahip, bir türdür. Otomatik ayarlanabilir özelliği ile hastalara konforlu bir yatak deneyimi sunmaktadır. Rahat ve ortopedik yatak yapısıyla, yastık kısmıyla en rahat ettirici yatağı oluşturmaktadır

Boru görünüşlü havalı yatak modeli ise baklava modeline göre daha gelişmiş özelliklere sahip bir yatak türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Hava akışı kanallarından oluşan yapısıyla terlemeyi geciktirici yapısı mevcuttur. Kendi içerisin de A, B,C gelişmiş türüne göre ayrılmaktadır. A model boru şekilli hava yastığı modeli en gelişmiş içeriktedir.

Dördüncü boyuttaki yatak yaralarına kadar etkili olabilme özelliğine kadar etkilidir. Aynı zamanda yatak yaralarını tedavi edici özelliklere sahip etkili bir medikal üründür. Hava üfleme özelliği sayesinde hastanın uzandığı bölgeye hava üfleyerek ter oluşumunu engeller, temiz hava sağlar.

En son bahsedeceğimiz tür ise pozisyon yatak türüdür. Bu model yatak türü işlevselliği, hareketliliğiyle ön plana çıkmaktadır. Hastanın kan basıncının sağlanmasına yönelik oluşturulan bu tür hastayı sürekli olacak şekilde sağa, sola hareket ettirme özelliğine sahiptir. Hastaya büyük bir pratik özellik sağlayarak kişinin kendisini yormadan pozisyon değiştirmesine olanak sağlamaktadır. Hastalardaki yatak yaralarının oluşması engellemektedir. Yara oluşumunu 5. Boyuta kadar engellediği bilinmektedir. Ayrıca var olan yaraları da tedavi edici etkisi bulunmaktadır.

Havalı yatak Deneyim ile Konforu Yaşayın

Havalı yataklar ilk piyasaya çıktıkları günden beri kişiler tarafından oldukça yoğun ilgi görmektedir. Motorlu sistemleriyle hastalara büyük kolaylıklar sağladığı gibi hasta bakıcılarına da çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır. İşlevsel kumandası yardımıyla hastalar yataklarında yattıkları yerden tüm yatak mekanizmasını kontrol edebilmektedirler. Yatağın boyu, baş bölgesi, ayak kısmı, yastık bölgesi gibi tüm bölmeleri manuel olarak kumandayla ayarlanabilmektedir.

Havalı yataklar hekimler tarafından gerekli görüldüğü zaman rapor yazılarak SGK tarafından ücretin bir bölümü karşılanmaktadır. Ancak burada önemli olan konu hekim onayının olmasıdır. Hekim onayının olmaması durumunda SGK hiçbir karşılama talebinde bulunmamaktadır. Havalı yataklar 7/24 prize takılı olarak odanın içerisin de çalışabilmektedir. Son derece dayanıklı malzemeden üretilmiş ürünlerdir. Olası bir bozulma, arıza durumunda ürünü aldığınız firma size ücretsiz teknik destek hizmeti sunmaktadır.

Havalı yastık almaya ihtiyaç duyuyorsanız kesinlikle profesyonel, garantili, sigortalı hizmet veren firmalardan alışveriş yapmanız önerilmektedir. Hava yastığı konusunda bilgi sahibi biri değilseniz, uzman bir hekimden, hemşireden, sağlıkçıdan mutlaka danışmanlık hizmeti almanız gerekmektedir.

https://www.medikalturkiye.com/