Havalı Yatak Modelleri

HAVALI YATAK MODELLERİ

HAVALI YATAK MODELLERİ

Bir hasta yatağı modeli olan havalı yataklar, hastaların yatarken vücutlarının hava alması işlevini görür. Yani normal yataklarda hasta yatakta yatıyorken vücut hava almaz ve bu bir sorundur. Fakat havalı yataklarda ise böyle bir durum söz konusu değildir. Yatakta yatan hastanın vücudu hava alır ve hastanın kendisini daha rahat hissetmesi sağlanır.

Havalı Yatak Modelleri

Havalı yataklar içerisinde bir motor bulunur. Bu yataklarda hastanın hem kilosunda, hem de oluşan yatak yaralarına göre uygun bir ayarlama yapılabilir. Aynı şekilde yaraların tedavi edilebilmesi adına yatağın basınç seviyesi ayarlanabilir. Yani genel hatlarıyla bakıldığında havalı yataklar hastanın vücudunda yara oluşumunun engellenmesine ve oluşan yaraların tedavi edilmesine yardımcı olurlar. Hastanın durumu göz önünde bulundurularak seçilmesi gereken havalı yataklar, hastanın sağlık durumunu doğrudan olumlu olarak etkiler.

Baklava Tipi Havalı Yatak

Baklava tipi havalı yataklar, hastanın yatakla teması sonucu oluşabilecek yaraları engeller. Baklava tipi bir havalı yatak seçimi yapılırken, söz konusu yatağın kaliteli ve hastanın durumunu iyileştirecek bir yatak olmasına özen gösterilmelidir. Çünkü doğru şekilde seçilmeyen bir baklava tipi havalı yatak, hastanın durumunu iyileştirmek yerine daha da kötüye götürebilir.

Baklava tipi havalı yatakların üzerinde hava balonları bulunur. Bu hava balonlarının şekli baklava dilimlerine benzer. Eğer hasta ve yatak arasındaki basınç miktarı artarsa, bu durum yara oluşumunu hızlandırabilir. İşte yatak üzerinde yer alan baklava şeklindeki hava balonları, hasta ve yatak arasındaki basınç miktarının düşürülmesine yardımcı olur. Aksi durumlarda basınç miktarı artarsa, bu hastanın vücudunda kızarıklıklar, yaralar ve hatta enfeksiyonlar oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden yara oluşumunu engellemek adına baklava tipi havalı yatak modelleri tercih edilebilir.

Boru Tipi Havalı Yatak

Boru tipi yataklar da, basınç sebebiyle hastanın vücudunda oluşma ihtimali olan yaraların önlenmesi konusunda yardımcıdır. Bu tür yataklar hem ayarlanabilir özelliktedir, hem de kullanımı oldukça kolaydır. Hem daha az ses yaparlar, hem daha az titreşirler, hem de daha az ısınırlar. Yatak üzerinde yer alan borular, yatağın dengeli ve dalgalı bir şekilde şişmesini sağlar. Aynı zamanda yatağının havasının acil olarak indirilmesi gereken durumlarda, kolayca hava tahliyesi yapılabilir.

Boru tipi havalı yataklar hastanın vücudundaki terleme oranını minimuma indirir. Böylelikle hem tere bağlı oluşabilecek olan yaraların önüne geçilmiş olur, hem de yara terapisi konusunda ciddi bir ilerleme kaydedilir.

Pozisyon Veren Havalı Yatak

Hastalığı sebebiyle yatmak zorunda olan hasta, pozisyon veren havalı yatak sayesinde istenilen açıda döndürülebilir. Bu tarz yataklar, özellikle yatağa tamamen bağımlı hale gelmiş hastalar için kullanılmaktadır. Bu yatakların kaldırabileceği maksimum ağırlık 150 kilodan fazlasına kadar çıkabilir. Söz konusu yataklarda basınç oranı genellikle yüzde 20 olarak belirlenir.

Yatağa tamamen bağımlı hastaların hareket kabiliyetlerinin olmadığı düşünülürse, pozisyon veren havalı yatakların bu tür hastalar için en iyi seçim olduğu söylenebilir. Sonuç olarak hastanın durumuna bağlı olarak baklava tipi havalı yatak, boru tipi havalı yatak ve pozisyon veren havalı yatak modellerinden herhangi biri tercih edilebilir.

Havalı Yataklar Neden Önemli?

Yatarak tedavi görmek zorunda olan hastalar için en büyük risk, sürekli yatıyor olmalarından dolayı vücutta meydana gelen yaralardır. Fakat bu durum havalı yataklar sayesinde çözülebilmektedir. Yani sıradan bir yatakta yatan bir hasta, yataktan kaynaklı olarak yatak yaraları içerisinde kalabilir. Fakat havalı yatak kullanan bir hasta, sürekli yatakta yatıyor olsa bile bu yaralar meydana gelmeyebilir. Çünkü vücut ve yatak arasındaki basınç oranını dengeleyen bu yataklar, hastanın vücudunun nefes almasını sağlarlar.

Havalı Yataklar Nereden Alınır?

Havalı yataklar yatmak zorunda olan hastalar açısından azımsanmayacak bir öneme sahiptir. Çünkü bu tür yataklar hastanın bir an önce iyileşmesine sebep olabileceği gibi, ortaya başka bir sağlık sorununun çıkmasına da engel olurlar. Bu yüzden havalı yatak seçimi önemlidir.

Havalı yatak seçerken kaliteli olmasına, sağlıklı olmasına ve fiyatının uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda bu üç koşulu da yerine getirebilecek, havalı yatak satın alabileceğiniz ya da kiralayabileceğiniz bir firma bulmalısınız. Bugün piyasa koşullarına bakıldığında, bu üç koşulu yerine getiren tek firma olarak karşımıza Marmara Medikal çıkıyor.

https://www.medikalturkiye.com/