HAVALI YATAK FİYATLARI

HAVALI YATAK FİYATLARI

HAVALI YATAK FİYATLARI

Havalı yataklar, aynı zamanda motorlu yataklar olarak da nitelenebilir. Bu tür yataklar genellikle iki parçadan oluşur: Havalı yatak ve yatak motoru. Havalı yataklar motorları sayesinde hastanın vücudunun ağırlığına göre oluşan yatak yaralarının tedavisinde etkilidirler. Havalı yatakların bu yaraların giderilebilmesi için basınçları ayarlanabilir. Havalı yataklar belirlenen bölgeler için oldukça etkilidir. Böylelikle basıncın sabit kalması engellenmiş olur ve sürekli değişmesi sağlanır. Topuk, kuyruk sokumu, dirsek, kulak ya da kalçalardan meydana gelen yatak yaraları, eğer zamanında müdahale edilmezse gittikçe büyürler. İşte havalı yataklar da bu yaraların oluşmasını engellemek için vardır. Peki havalı yatakların fiyatları nelerdir ve nereden alınır?

Havalı Yatak Fiyatları

Havalı yatakların fiyatları, türüne göre değişkenlik gösterir. Örneğin boru tipi havalı yataklar ve baklava tipi havalı yatakların fiyatları birbirinden farklıdır. Fiyatlar baklava tipi modeller için 300 TL iken, boru tipi havalı yatak modellerinde ise 900 TL’den başlayarak 5000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Elbette bu fiyatlar pek çok parametreye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ayrıca kendiniz için en uygun ve kaliteli ürünleri, en ekonomik şekilde satın alabilmek için doğru firmayı bulmanız gerekir. Türkiye’de söz konusu koşulları yerine getiren firmalardan biri de Marmara Medikal’dir. Aynı zamanda havalı yatak sektöründe 3 çeşit havalı yatak bulunur. Bunlar boru tipi havalı yatak, pozisyon veren havalı yatak ve baklava tipi havalı yataktır.

Baklava Tipi Havalı Yataklar

Fiyatları 300 TL’den başlayan baklava tipi havalı yataklar, ismini yatağın üzerinde bulunan ve baklava dilimlerine benzeyen hava kanallarından alır. Bu hava kanalları sayesinde vücudun hava alması sağlanmış olur ve böylece uzun süre yatmaktan kaynaklanan vücut yaraları ya da kızarıklar meydana gelmemiş olur. Havalı yataklar arasında en uygun fiyata sahip olan ürünler baklava tipi havalı yataklardır. Aynı zamanda piyasada bulunan en kaliteli ve en ekonomik havalı yatak modellerini Marmara Medikal’de bulabilirsiniz.

Boru Tipi Havalı Yataklar

Boru tipi havalı yatakların üzerinde birbirine paralel şekilde yerleştirilmiş hava kanalları bulunur. Boru tipi hava kanalları da kendi aralarında AB ve ABC olmak üzere ikiye ayrılabilirler. Bu tür yataklarda en gelişmiş olan modeller ABC modellerdir. Bu modeller 4. seviye yaralara kadar etkili olabilirler. Bu tür yataklarda ventilasyon özelliği bulunmaktadır. Hastanın vücudunun her bölgesinin nefes alıp vermesi bu ventilasyon özelliği sayesinde sağlanır. Böylelikle hastanın vücudunun terlemesi önlenmiş olur. Cihaz, hastanın yattığı bölgeye sürekli olarak hava sağlar. Böylelikle vücutta yara ve kızarıklık oluşmaz. Eğer hastanın vücudunda yaralar oluşmaya başlamışsa ve ilerliyorsa, bu tip yatakların kullanılması önerilmektedir. Bu tür yatakların fiyatları 900 TL’den başlayarak 5000 TL’ye kadar çıkmaktadır.

Pozisyon Aldıran Havalı Yataklar

Sürekli olarak yatmak zorunda olan hastalar açısından pozisyon değişiklikleri ve hareketler çok önemlidir. Bu pozisyon değişiklikleri için sürekli olarak insan gücünün kullanılması, hastaya bakacak kişi açısından sıkıntılar yaratır ve süreç çok yorucu olur. Aynı zamanda söz konusu hasta yatakları kumandalı olduğu için, hasta kendi kendine de istediği pozisyona gelebilir. Bu süreç hastanın hem fiziksel, hem de psikolojik olarak daha rahat olmasını sağlayacaktır. Bu yüzden tedavi süreçlerinde pozisyon aldıran havalı yataklar oldukça önemli bir noktada durmaktadır. Pozisyon aldıran havalı yataklarda süre ve pozisyon ayarları yapıldıktan sonra, yatak pozisyon değişikliklerini belirli aralıklarla düzenli olarak yapar.

En Uygun Havalı Yatak Fiyatları

Türkiye’de havalı yatak satan başka firmalar bulunsa da, bunlar arasından hem kalite hem de fiyat bakımından en uygun olanı seçmek önemlidir. Çünkü söz konusu durum sağlık olduğu için, bu noktada güvensiz bir alışveriş hastanın sağlığını tehdit edebilir. İşte bu yüzden eğe Türkiye içerisinde böyle bir alışveriş gerçekleştirecekseniz, Marmara Medikal firmasını tercih edebilirsiniz.

Marmara Medikal bugüne kadar sayısız hasta yatağı üretmiş, sayısız insanın tedavi süreçlerine yardımcı olmuştur. Dolayısıyla bu sektörde Türkiye’nin en bilinen firmaları arasında yer almaktadır. Ayrıca Marmara Medikal aracılığıyla ikinci el hasta yatakları alabilir ve artık ihtiyacınız kalmayan hasta yataklarını satabilirsiniz. Ayrıca Marmara Medikal kiralama hizmeti de sunmaktadır. Bu yüzden artık ihtiyacınız olan hasta yatağı yalnızca bir tık uzağınızda.

https://www.medikalturkiye.com/