Hasta Yatağı Nedir?

Hayat her zaman sağlıklı, güzel ve mutlu olarak ilerlemez. Bazen hastalıklar olabilir. Hasta olanların tedavisi bazen ayakta, bazen yatakta yapılır. Hastanede süren tedavi sırasında hastanın rahatı ve konforu düşünülür. Hastanın dinlenmesi, iyi uyuması kısa sürede iyileşmesi için çok önemlidir. Bundan dolayı da hasta yatakları tercih edilir. Bilmeyenler hasta yatağı nedir? Sorusunun cevabını merak etmektedir.

Hasta olmak ve yatakta yatmak zorunda olmak çok zordur. Yatalak olan hastalar ihtiyaçlarını dahi kendileri görememektedir. Her hareketinde birilerinin desteğine ihtiyaç duymak her yönden hastayı yıpratmaktadır. Hasta yatağı nedir? Diye soranlara verilecek en güzel cevap; hastanın iyi olması için destek olan
ürünlerdir. Hasta yatağı; üzerinde yatacak olan hastanın ihtiyaçları dikkate alınarak çeşitli özelliklerle donatılmış olan özel yataklardır. Baş, ayak kısmının hareketli olması, aşağı- yukarı hareketlenmesi hasta yatakları klasik yataklardan ayırır.

Yatmak zorunda olup eli, parmağı oynayan hastalar motorlu hasta yatağında bulunan uzaktan kumandayı kullanarak yataklarının başını ve ayak kısmını hareket ettirebilirler. Hasta yatağında yatmayan hastalar başlarının yükseltilmesini dahi birilerinden istemek zorunda kalır. Psikolojik olarak yıpranmamak için hastalara çeşitli özelliklerle donatılmış olan yataklarda yatmalıdır.

Yatalak olup hiç hareket edemeyen hastaların vücudunda yaralar oluşabilmektedir. Yara oluşumu hem hastayı hem de bakan kişiyi zor duruma sokmaktadır. Yara oluşmaması için bakan kişinin hastayı devamlı çevirmesi gerekir. Yatalak hastalarda vücut kendini tamamen bıraktığı için çevirmek zannedildiği kadar kolay olmaz. Bundan dolayı havalı hasta yatağı kullanılması çok büyük bir kolaylık olacaktır.

Hasta Yatağı Kullanım Alanları

Fonksiyonel olan hasta yatağı kullanım alanları oldukça geniştir. Hastanelerde görmeye alışık olduğumuz hasta yataklarını diyaliz merkezlerinde, sağlık ocaklarında, güzellik merkezlerinde de kullanılır. Devlet ve özel hastanelerin hepsinde hasta yatakları kullanılır. Hastaların durumları dikkate alınarak odalarda manuel veya motorlu yatak çeşitlerinden biri tercih edilir. Yoğun bakım ünitelerinde trendelenburg modeller tercih edilir. Trendelenburg yataklar öne ve arkaya doğru dik bir şekilde konumlandırılarak yoğun bakımdaki hastanın tedavisine destek olur.

Hastanelerde doktor ve hemşireler çok sayıda hasta ile ilgilenmek zorunda olduğundan dolayı hasta bakımı için yatakların özellikleri çok önem arz eder. Hasta yatağı kullanım alanları arasında evler de vardır. Bazı hastalar, hastanedeki tedavisinden sonra evde dinlenmesi gerekebilir. Bazen hastanın iyileşme ihtimali olmayıp hayatının geri kalan kısmını yatakta geçirmesi gerekebilir. Ev tipi yataklar bakacak olan kişinin işlerini de hafifletmektedir. Herkes hastasının hemen
iyileşip ayağa kalkmasını ister. Fakat gerçek böyle olmayınca hastanın beden ve ruh sağlığının iyi olması için hasta yatağı modeli tercihine dikkat edilmelidir. Hasta yatakları huzur evleri ve fizik tedavi merkezlerinde de kullanılır.

Hasta Yatağı Kiralama

Hasta yatağı üretici firmaları müşterilerine her türlü imkanı sunmaktadır. Hasta yatağı kiralama ve satış yapılabilmesi müşterilere sunulan fırsatlardandır.
Yataklar özel donanımlı olduğundan dolayı fiyatları standart yataklara oranla biraz daha yüksektir. Hastanın sağlığı ve psikolojik durumu dikkate alındığında
yatağa ödenecek olan ücret çok yüksek değildir. Hastaların durumu farklılık gösterir. Bazı hastalar hareket özelliğini kaybettiğinden dolayı devamlı yatmak
zorundadır.

Yatalak olan veya yataktan kalkamayacak durumda olan hastalar için yatağın satın alınması gerekir. Çünkü hastanın iyileşmesi ve yatağın atıl durumda kalması ihtimali yoktur. Hasta yatağı kiralama seçeneği hastasının iyileşme ihtimali olanlar için idealdir. Hastalığı geçici olanlar kısa süre sonra yatağa ihtiyaç duyulmayacaksa satın almak yerine kiralama seçeneği tercih edilir. Kiralama ücreti satın almaya oranla daha düşüktür. Hastanın tahmini iyileşme süresine göre kiralama yapılır. Süre dolduğunda hasta iyileşmediyse kiralama süresi firmayla yapılan görüşme neticesinde uzatılır. Kiralama süresi bitince yatak firmaya iade edilir.

Hasta Yatağı Fiyatları

Hasta yatağı fiyatları özelliklerine göre değişmektedir. Hasta yatağı fiyatları manuel modellerde çok daha düşüktür. Üretiminde motor kullanılan ve elektrikle çalışan motorlu hasta yataklarının fiyatları manuellere göre daha yüksektir. Yataklarda fiyatlandırma yapılırken özellikleri dikkate alınır. Motorlu hasta yataklarında motor sayısı arttıkça fiyat artar. 2 motorlu yatakların fiyatları daha düşükken 4 motorlular daha yüksektir. En yükse fiyatlandırmaya sahip olan yataklar ise havalı olanlardır. Havalı yataklar hasta yataklarından en yüksek fiyata sahip olanlardır. Yurt dışından ihraç edilen yataklar döviz kuruna endeksli olduğundan dolayı ülkemizde yüksek fiyatlarla satılır. Yabancı firmaların yataklarının parçaları da oldukça yüksektir.

Hasta Yatağı Satın Alınmalı mı Kiralanmalı mı?

Bu sorunun cevabı tamamen hastanızın durumuna bağlıdır. Doktorların hareket ve iyileşme ihtimali ön görmediği yatalak hastalar için yatak satın almak daha mantıklıdır. Bir süre sonra iyileşecek olanlar için hasta yatağı kiralama hizmeti idealdir. Hasta yataklarının kullanım özelliklerinin konforlu olmasından dolayı bazı hastalar iyileştikten sonra bile kullanmak istediği için kiralamak yerine satın almayı tercih ederler.

En İyi Hasta Yatağı Hangisidir?

Hasta yatağının en iyisi ve en doğrusu, hastanın durumu dikkate alınarak seçilendir. Hastanın ağırlığına, ihtiyaçlarına ve bakıcının ihtiyaçlarına uygun olan yatak en iyi yataktır. Kaliteli yataklar üreten firmalardan yapılacak tercihte en önemli kriter hasta ve hastalığın durumudur.

Hasta Yataklarının Ev Tipi Var mıdır?

Hasta yataklarını birçok kişi ilk olarak hastanede görür. Hastanedeki tedavisi bitip evde tedaviye devam etmesi gereken kişiler için ev tipi yatak üretilmektedir. Evde kullanılacak olan yataklarda manuel, motorlu ve havalı yatak modellerinin her birini bulmak mümkündür. Yatalak olup yerinden hiç hareket edemeyecek durumda olanların tuvalet ihtiyacını gidermelerine yardımcı olan lazımlıklı modeller de bulunmaktadır. Ev tipi hasta yataklarda dekorasyona uyum sağlaması için en fazla tercih edilenleri ahşap başlıklı olanlardır.

Hasta Yatakları Nereden Satın Alınabilir?

Ülkemizde yatak üreticisi çok sayıda firma vardır. Bu firmalar arasında gelişmiş teknolojik sistemleri kullananlar tercih edilmelidir. Son sistemi kullanan firmalardan alınan yataklardan daha fazla verim elde edilir. Yatak almadan önce garanti süresi, yatak kurulumu ve diğer konularla alakalı bilgi alınmalıdır. Kaliteli ve gelişmiş teknolojiyi kullanan firmaların yatakları çok daha uzun süre kullanılır. Dayanıklı, uzun ömürlü ve hastanın sağlığına daha fazla katkı sağlayacak ürünler üreten firmalar tercih edilmelidir.

Havalı Hasta Yataklarının Avantajları Nelerdir?

Yatalak veya uzun süredir yatmak zorunda olan hastaların vücutlarında zamanla bası yarası çıkmaktadır. Bu yaralar vücudun hareketsiz kalmasından kaynaklı çeşitli nedenlerden dolayı çıkar. Havalı yatakların içinde yerleşik olan hava kanalları sayesinde hasta bası yarası oluşmasından kurtulur. Oluşan yaraları ise diğer yataklara oranla daha hızlı iyileştirir. Özellikle hastasında yara olanlara havalı yatak tavsiye edilmektedir.

Hasta Yatağının Çeşitleri Nelerdir?

Hasta yataklarının pek çok çeşidi vardır. Genel işlevleri, taşıdığı ağırlık kapasitesi, üretildiği malzeme ve sağladığı hareket kolaylığına göre yataklar çeşitlendirilir. Genel olarak hasta yatakları manuel ve motorlu olmak üzere ikiye ayrılır. Manuel yatakların hareketlilik özelliği sınırlı olup beden gücüyle işlerlik kazanmaktadır. Motorlu veya Elektrikli yataklarda ise hareketlilik uzaktan kumanda ile sağlanır. Motorlu yataklar motor sayısına ve özelliklerine göre 3’e ayrılır;

·        2 motorlu yataklar; Yatakta bulunan 2 motorhastanın baş ve ayak kısmını otomatik olarak alçaltıp yükseltir. Ortalama 150 kilo ağırlık taşıma kapasitesine sahip olan 2 motorlu yatakların yanlarındaki korkuluklar ve başlık, alüminyum, krom, ahşap gibi farklı malzemelerden üretilebilmektedir.

·        3 motorlu yataklar; Bulunan 3 motor yatağın ayak, baş kısmının hareketliliğine ilave aşağı yukarı hareket etmesini de sağlar. 200 kilo taşıma kapasitesine sahip olan 3 motorlu yataklar hastaya ve bakıcısına konfor sunar.

·        4 motorlu yataklar; Trendelenburg denilen özel bir sisteme sahip olan bu yataklar öne ve arkaya dik bir açıyla konumlanmasını sağlar. Sıklıkla yoğun bakımlarda kullanılan bu yataklarda ayak, baş kısmı hareketli olup aşağı yukarı hareketlenme özelliği de vardır.

Hasta Yataklarının Ücreti SGK Tarafından Karşılanıyor mu?

Devlet kurumları hasta yakını olanların yükünü hafifletmek için çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bakan kişiye maaş bağlanması, hastanın tedavisi süresince kullanması gereken hasta yatağının ücretinin karşılanması da devletin sunduğu hizmetlerdendir. Yatalak veya kısmen hareket edebilen hastaların yataklarının SGK tarafından karşılanmaktadır. Bu hizmetten yararlanabilmek için hasta yakının hastane kurulundan bir rapor ve reçete alması gerekir. Alınan rapor ve reçete bağlı bulunulan İl Sosyal Güvenlik Kurumu’na götürülmelidir. SGK yatağın ücretini ödemiyor, yatağı direkt olarak hastanın adresine gönderiyor.

Hasta Yatakların Garanti Süresi Ne Kadardır?

Hasta yataklarının garanti süresi firmaya göre farklılık gösterebilmektedir. Garantisi süresi içinde tamir ve bakımlar ücretsiz olmaktadır. Sağlık söz konusu olduğundan dolayı tamir ve bakım konusunda oldukça hassastırlar. En kısa zaman içinde sorunu çözmek için çaba sarf ederler. Hasta yatağı fiyatları
öğrenilirken mutlaka garanti süresi ve kapsamı hakkında da firmadan bilgi almak gerekir.

‘’ Hasta yatakları ürünlerinin kiralanması ve satışı! En uygun hasta yatağı fiyatları! Cazip kiralama koşulları ve en kaliteli hasta yatakları burada!’’

Hasta Karyolası Kiralama

Hasta konforunu ve bakımını daha profesyonel bir seviyeye taşımak ve bunu mümkün kılmak adına hazırlanan ürünler, satış ve kiralama opsiyonu ile birlikte
firmamızdaki yerini almaya devam ediyor. Hasta karyolası kiralama işlemi için sizler de galerimizden tercihlerinizi yapabilir ve sonrasında taleplerinizi personel kadromuza doğrudan iletebilirsiniz.

Hasta karyolası kiralama opsiyonu ile birlikte kullanım süresine bağlı olarak ödeme yapacağınızı da bir kez daha dile getirmek isteriz. Bu sayede daha az ödeme yapacak ve ekonomik olarak da herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Firmamızın amacı, hastalarımıza daha kolay bir şekilde yardımcı olabilmek ve yine onların taleplerine doğrudan yanıt vermektir. Bu konuda başarılı oluğumuzu düşünüyor ve sizleri de firmamızda misafir etmek istiyoruz.

Hasta karyolası kiralama hizmeti sunan az sayıda firmadan bir tanesiyiz ve zaten detaylı bir inceleme yaptığınızda da ne demek istediğimizi çok daha iyi
anlamış olacaksınız. Beklentilerinize rakamsal olarak da yanıt vermek adına buradayız ve emin olun sizleri memnun etmek adına elimizden gelenin çok daha fazlasını ortaya koyuyoruz.

Hasta Karyolası Kiralama Modelleri

2 motorlu, 3 motorlu ve hatta 4 motorlu yataklarda da kiralama hizmeti sunuyoruz. Rakamlar, tercih edeceğiniz yatak modeline bağlı olarak tabii ki değişiklik
gösterecektir. Hasta karyolası kiralama modelleri incelemesini daha detaylı bir şekilde yapmak ve yerine getirmek isterseniz eğer sizler de hemen şimdi adımlarınızı atabilirsiniz.

Zengin ürün yelpazesi ile birlikte taleplerinize kusursuz bir şekilde yanıt veriyor ve hasta bakımını da önemsiyoruz. Hastalarınızın, bakım süresi boyunca konforu büyük önem taşıyor ve bu konfor detayını bir adım daha öne taşımak bu yatak modelleri ile birlikte mümkün hale gelecektir. Sizler de incelemelerinizi yapabilir ve hasta karyolası kiralama modelleri ile tanışabilirsiniz.

Yepyeni modeller mevcut ve hastalığa bağlı olarak en iyi yatak modelini ve en işlevsel modeli seçmeniz adına da sizlere elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Sormak istediğiniz sorular varsa eğer hiç tereddüt etmeden personel kadromuza iletebilir ve yanıt bulabilirsiniz.

Hasta Karyolası Set İçeriği

Hasta karyolası, gövde, başlık, ayaklık ve korkuluk desteği ile birlikte bir bütün olarak yaşam alanlarınıza taşınıyor ve daha da önemlisi kurulumu da sorunsuz
bir şekilde yerine getiriyoruz. Hasta karyolası set içeriği hakkında detaylı bilgi edinmek ve en azından sorularınıza yanıt almak adına sizler de hemen şimdi hamlelerinizi yapabilirsiniz.

Sektördeki rakiplerimize kıyasla daha kapsamlı ürünler tasarlıyor ve hasta bakımını da yine daha kusursuz bir seviyeye taşımak adına elimizden gelenin çok
daha fazlasını yapıyoruz. Detaylı bir inceleme yaparsanız eğer bu konuda ne karda profesyonel ve ilgili olduğumuz gerçeğini sizler de net bir şekilde göreceksiniz. Diğer tüm detaylar için galerimize göz atabilir ya da vaktiniz varsa firmamızı ziyaret ederek de ürünleri daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Hasta Karyolası Kurulum süresi
Kurulum, yani montaj sürecinde sorun yaşamamanız adına personel kadromuzu harekete geçirmiş durumdayız. Alanında uzman bir eki ile çalışıyor ve süreci
daha profesyonel bir biçimde yönetiyoruz. İncelemelerinizi yaparsanız eğer müşterilerimizden aldığımız yorumların ne karda kıymetli ve olumlu olduğu gerçeğini sizler de net bir şekilde fark ediyor olacaksınız.

Hasta karyolası kurulum süresi hakkında bilgi vermek adına buradayız. 1 saat gibi kısa bir süre içerisinde kurulum sorunsuz bir şekilde tamamlanıyor ve daha
da önemlisi kullanım konusunda da sizler detaylı bilgi aktarıyoruz. Zaten müşterilerimizin yorumlarını incelerseniz bu konuda ne denli memnun kaldıklarını ve neden bizleri tercih ettiklerini sizler de daha iyi anlamış olacaksınız.

Kurulum elbette zor bir süreç ancak merak etmeyin. Ekip arkadaşlarımız en hızlı ve en profesyonel şekilde süreci yönetiyor ve bu konuda da taleplerinize
doğrudan yanıt veriyor. Bu arada herhangi bir sorun yaşadığınızda garanti sürecinin devreye gireceğini de belirtmek isteriz. Sorun yaşadığınız anlarda firmamıza ulaşabilir ve bu ayrıcalıktan sizler de en iyi şekilde faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Kiraladığınız yatak modelleri için de aynı şey geçerlidir ve garanti süreci devam ettiği sürece herhangi bir sorun yaşadığınızda ekip olarak yanınızda
yer alıyoruz. Diğer detaylar ve sormak istedikleriniz için hemen şimdi yerinizi alabilir ve personel kadromuz ile de iletişim kurabilirsiniz. Bu alandaki en başarılı adreslerden biri olduğumuzu ve ekip arkadaşlarımız ile birlikte her daim daha iyisini sunduğumuzu da detaylı bir şekilde iletmek isteriz.