Hasta Karyolası Modelleri

Hasta Karyolası Modelleri

HASTA KARYOLASI MODELLERİ

Bazı hastalar için ayakta tedavi görmek ve bir yandan tedavi görürken bir yandan da günlük yaşantılarına devam etmek mümkün olmuyor. Eğer yatarak tedavi görmesi gereken bir hasta, kendisi için gerekli tedavi koşulları sağlanamazsa, daha ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabiliyor. İşte daha ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmek ve hastaların tedavi süreçlerinin daha iyi bir şekilde ilerlemesini sağlamak adına hasta karyolalarının kullanılması gerekiyor.

Hasta Karyolası Modelleri

Hasta karyolaları, tedavisine artık hastanede devam edemeyecek ve evde müşahede altında tutulması gereken hastalar için kullanılması gereken malzemelerden biridir. Çünkü bazı hastalıklar hastanın hayatı boyunca tedavi görmesini gerektirebilir. Bu durumda hastanın sürekli olarak hastaneye gidip gelmesi mümkün olmayabilir. Bu durumda çözüm, bir hasta karyolası alarak, hastanın tedavisine evde devam edebilmesini sağlayabilmektir.

Hasta yatakları genellikle tek kişilik kullanım için uygun ürünlerdir Hastanın yatar haldeyken herhangi bir sorun yaşamaması adına üretilmişlerdir. Yani hastanın hareket etmesinin sakıncalı olduğu durumlarda, karyola hareket ettirilir. Karyolanın hareket etmesi de, içerisinde yer alan motorlar sayesinde gerçekleşir. Yine de bu durum hastanın tamamen hareketsiz kalması anlamına gelmez. Çünkü uzun süre hareketsiz kalmak da hastaların sağlığı açısından başka problemler yaratabilir. Hasta karyolaları aslında hastanın sağlığına zarar vermeyecek şekilde hastanın hareket etmesini sağlamaktadır.

Hasta karyolaları tek motorlu, 2 motorlu ya da 3 motorlu olarak üretilebilmektedir. Her ürün kendi içerisinde farklı özellikler barındırır. Fakat genel olarak her birinin hasta için gerekli olduğu ve tedavi sürecinde faydalı oldukları söylenebilir.

Hasta Karyolalarının Özellikleri

Tek motorlu hasta karyolaları da dâhil olmak üzere tüm karyola sistemlerinde aslında benzer özellikler mevcuttur. Örneğin tüm karyola modellerinde korkuluk bulunur. Tüm karyola modelleri ABS sistemler ile donatılmıştır. Tek motorlu hasta karyolası modellerinde kumanda yardımıyla yapılabilecek olan hareketler sınırlıyken, 2 ya da 3 motorlu hasta karyolası modellerinde daha başka hareketler yapılabilir ve hasta yatağı farklı pozisyonlara getirilebilir. Bu yüzden tek motorlu hasta karyolası modellerine göre, 2 ya da 3 motorlu hasta karyolaları daha kullanışlıdır denebilir.

Fakat burada önemsenmesi gereken nokta, yatağın motor sayısından ziyade, hastaların bu yatak sayesinde tedavi sürecinde rahat edecek olmalarıdır. Çünkü hareket kabiliyetleri sınırlanan bir hasta, sağlığının daha iyiye gitmesi için ancak bu tarz bir karyoladan hareket anlamında destek görebilir.

Bu anlamda hastanın durumuna göre 3 motorlu karyolalar da tercih edilebilir. Çünkü 3 motorlu karyolalarda, aynı zamanda 3 piston bulunur. Bu üç piston sayesinde hasta, her türlü konuda yatak sayesinde destek görebilir. Aynı zamanda söz konusu hasta karyolalarında hastanın güvenliğini sağlamak için korkuluklar, serum alması gereken durumlarda serumu takabilecekleri aksesuarlar ve bazı modellerde ise lazımlık bulunur. Bu özelliklerin tamamı, hastanın her türlü özel durumu göz önünde bulundurularak yaratılmıştır.

Hasta Karyolaları Ne İşe Yarar?

Hasta karyolaları, hastalıkları hareket edemeyecek denli ilerlemiş ve tedavisine yatakta devam edilmesi gereken hastalar tarafından kullanılır. Hasta karyolaları sahip oldukları özellikler ile hastanın vücuduna meydana gelen yara, şişlik ya da kanama gibi sorunların minimize edilmesi ve hastanın tedavi sürecinin daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılması görevini üstlenir. Hasta karyolaları motorlu sayesinde, vücudun her bölgesinden hareket edebilir ve hastanın hareket anında acı çekmesini önler.

Aynı zamanda hasta karyolaları, hastanın bir yerden bir yere nakil edilmesi gerektiği durumlarda da büyük kolaylık sağlar. Tekerlekli yapısı ve kolay taşınabilir olması sebebiyle, nakil sırasında hastanın herhangi bir problem yaşamasının önüne geçilmiş olur.

Hasta Karyolası Fiyatları

Hasta karyolası fiyatları, seçtiğiniz karyolanın özelliklerine göre değişkenlik gösterir. Örneğin 1 motorlu hasta karyolası, 2 motorlu hasta karyolası fiyatına göre daha ucuzdur. Bu yüzden fiyat konusunda kesin bir sonuca ulaşmak için, öncelikle ne tür bir hasta karyolasına ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekir.

Marmara Medikal, sizler için en kaliteli ürünleri üretmekle birlikte, bir yandan da bu ürünlere en uygun fiyatlarla sahip olmanızı sağlamaya çalışır. Yani Marmara Medikal üzerinden yaptığınız alışverişlerde hem kaliteli ürünlere sahip olmuş olursunuz, hem de sahip olduğunuz bu ürünler için yüksek meblağlar ödememiş olursunuz.

https://www.medikalturkiye.com/