HASTA KARYOLASI FİYATLARI 2021

HASTA KARYOLASI FİYATLARI

Hasta karyolaları, her ne kadar hastanelerde yaygın olarak kullanılsa da, aslında evde bakılan hastaların kullanımı için de uygundur. Çünkü tedavisine evde devam edilen, hastaneye gidip gelmesi zor olan hastaların rahat edebilmeleri ve tedavi sürecinde hareket anlamında sorun yaşamamaları adına tasarlanmıştır. Çünkü tedavisi sebebiyle uzun süre yatakta yatmak zorunda kalan hastaların vücutlarında yaralar, kızarmalar ya da morarmalar meydana gelebilir. Bu yaraların ve morarmaların oluşma sebebi yatağın hastanın vücuduna uyguladığı basınçtır. İşte bu yataklar da söz konusu basıncı azaltır ve hastanın vücudunda yara ve morarma oluşmasını engeller.

Peki evde tedavi gören her hasta için gerekli olan hasta yatakları nereden alınır, alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir ve fiyatları ne kadardır?

Hasta Karyolası Fiyatları

Hasta karyolası fiyatları ürünün motor sayısına göre değişiklik gösterir. Hasta yataklarının 2 motorlu, 3 motorlu ve 4 motorlu modelleri bulunur. Bu modeller arasından hastanın hangisine ihtiyacı olduğu tespit edilmeli ve hasta yatağı da buna göre alınmalıdır. Yine de 2 motorlu bir yatağa ihtiyaç varsa, bu durumda yine de 3 ya da 4 motorlu hasta yatağı tercih edilebilir. Çünkü her ne kadar şu an ihtiyaç olmasa da, ileride daha yüksek motorlu bir hasta yatağına ihtiyaç doğabilir. Ayrıca ihtiyaç doğmasa bile, 4 motorlu yataklar 2 motorlu yataklara göre kullanım açısından daha rahattır.

Bir hasta yatağı almadan önce dikkat edilmesi gereken nokta elbette kalitesidir. Fakat yine de, fiyatı da önem arz eder. Bu yüzden hasta yatağını nereden alacağınız da önemlidir. Bir hasta yatağı satın almak ya da kiralamak istiyorsanız, size kaliteli hizmet sunan, fiyatlar konusunda ekonomik teklifler veren medikal Türkiye’yi tercih edebilirsiniz. Firma için hasta yatağı fiyatlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

En çok kullanılan hasta yatağı modellerinden biri olan 2 motorlu hasta yatağı fiyatları 2500 TL’den başlamaktadır. 3 motorlu hasta yatakları 4500 TL’den başlayan fiyatlarla satışı sunulurken, 4 motorlu hasta yataklarının fiyatı ise 8000 TL’den başlar.

Hasta Karyolası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hasta karyolası alırken dikkat edilmesi gereken pek çok parametre bulunur. Bu parametreler fiyat olduğu gibi, aynı zamanda hastanın durumu ve yatağın sahip olduğu özelliklerle ilgilidir. Hasta yatağı satın alırken ilk dikkat edilmesi gereken özelliklerden biri yatağın taşıma kapasitesidir. Çünkü yatağın basınç miktarı ve hastanın ağırlığı doğru şekilde dengelenmediği takdirde, hastanın vücudunda yatak yaralanmaları meydana gelmeye başlar. İşte bu yüzden hastanın kilosuna uygun taşıma kapasitesi olan bir hasta karyolası tercih edilmelidir.

Bir diğer belirleyici özellik, hasta yatağının hava çıkış oranlarıdır. Vücuttaki yaraların iyileşmesi ve hastanın vücudunda oluşabilecek olan enfeksiyon riskinin ortadan kaldırılması adına, hastanın vücudunun nefes alıp vermesi gerekmektedir. Bu da hasta yatağının özelliklerinden biridir ve özellikle hastanın vücudunda yaralanmalar meydana gelmeye başladıysa, kesinlikle bu modeller tercih edilmelidir.

Hasta Karyolalarının Özellikleri

Hasta yataklarında hareketi sağlayabilmek amacıyla bir elektrikli motor bulunur. Yatağın baş ve ayak kısmında, hastanın hareket etmesini engellemek amacıyla hareket edebilen kısımlar bulunur. Aynı zamanda hasta yataklarının 4 adet tekerleği bulunur ve bu tekerleklerin fren sistemi vardır. Gerektiği durumlarda hasta bir yerden başka bir yere kolayca taşınabilir ya da acil bir durumda rahatlıkla, hareket etmesini sağlamadan araca bindirilebilir. Aynı zamanda yatağa ekli olarak yüksekliği istenilen şekilde ayarlanabilen bir serum askısı vardır.

Hasta Yatakları Neden Gerekli?

Hasta yatakları, hastaların geçirdikleri sıkıntılı dönemler içerisinde, daha rahat olabilmelerini sağlamak amacıyla üretilmiş olan yataklardır. Ayrıca hastanın hareket etmemesi gereken durumlarda, yapılacak en küçük bir hareket, tedavi sürecinin olumsuz etkilenmesine neden olabilir. Bu yüzden hastanın mümkün mertebe hareket ettirilmemesi gerekir. Bu yüzden hastanın hem tedaviye, hem de gerekli müdahalelere uygun pozisyona getirilebilmesi için yatağın hareket etmesi gerekir. İşte bu yüzden hem hastanelerde, hem de evde tedavi gören hastalarda bu yataklar kullanılmaktadır.

Bu yatakların fiyatları sahip oldukları özelliklere göre değişkenlik gösterir. Yine de bir hasta yatağı satın alırken, hastanın ileride içinde bulunacağı durumu da göz önünde bulundurmanız gerekir. Fiyat konusundaki teklifleri medikal Türkiye’den alabilirsiniz.

https://www.medikalturkiye.com/