ASANSÖRLÜ HASTA YATAĞI MODELLERİ

ASANSÖRLÜ HASTA YATAĞI MODELLERİ

ASANSÖRLÜ HASTA YATAĞI MODELLERİ

Eğer hasta herhangi bir sebebe bağlı olarak yatmak zorundaysa, bu durumda hem hastanın rahatlığı, hem de bakıcının rahatlığı açısından bir hasta yatağına gereksinme olur. Bu durumda hastanın durumuna bağlı olarak motorlu, asansörlü ya da asansörsüz hasta yatağı modellerinden herhangi biri düşünülmelidir. Aynı zamanda hastanın sürekli yatmaktan kaynaklanan yaralanma ya da kızarma gibi sorunlarının da önüne geçilmiş olur. Bu yüzden yatması gereken her hasta için bir hasta yatağı zorunludur denebilir. Peki asansörlü hasta yatakları hangi durumlarda gereklidir ve asansörlü hasta yataklarının özellikleri nelerdir?

ASANSÖRLÜ HASTA YATAĞI MODELLERİ

Asansörlü Hasta Yatağı Modelleri

Asansörlü hasta yatakları genellikle 4 motorludur ve içerisinde pek çok fonksiyon barındırır. Bu yataklar hem hasta için, hem de hastaya bakacak olan kişi için büyük kolaylıklar sağlar. Yatağın yapabildiği pek çok hareket bulunur. Yatağın yapabildiği bu hareketler sayesinde hasta hareket etmek zorunda kalmaz. Aynı zamanda asansörlü hasta yatakları genellikle 4 motorlu olmalarına rağmen, 3 motorlu modelleri de bulunur. Bir asansörlü hasta yatağı modeli seçmeden önce, bir doktordan öneri alınmalı, hastanın durumuna yönelik olarak en iyi kullanım imkanını hangi yatağın sunacağı tespit edilmelidir. Bu şekilde bir yaklaşım hastanın sağlığı açısından daha faydalı olacaktır. Aynı zamanda medikal Türkiye firmasından satın alacağınız ürünlerin kurulumu İstanbul içerisinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Eğer siz de tanıtım fiyatına ve uygun fiyat teklifleri bu ürünlerden herhangi birini satın almak isterseniz, hemen medikal Türkiye ile iletişime geçebilirsiniz.

Asansörlü Hasta Yataklarının Özellikleri

Asansörlü hasta yataklarının hemen hemen tamamı anti bakteriyel özelliktedir. Bu durum hastanın durumunun stabil kalmasına yardımcı olur. Asansörlü hasta yatakları genellikle delikli sac kullanılarak üretilir, bu yüzden de yatağın düzenli olarak havalanması sağlanır ve böylelikle yatak terleme yapmaz. Yatakların altında bulunan 4 adet tekerlek 360 derece dönebilir özelliktedir ve her birinde fren sistemi bulunur. Aynı zamanda hastaların serum ihtiyaçlarını karşılamak adına yatağın dört tarafında çıkarılıp takılabilir serum askıları bulunur. Yatağın kenarlarında güvenlik amacıyla bulunan korkuluklar, gerekli durumlarda sökülüp takılabilmektedir.

Söz konusu yataklar sağlık merkezlerinde kullanılabileceği gibi, aynı zamanda evde kullanıma da uygundur. Asansörlü olmaları sebebiyle istenilen ölçüde yükselip alçalabilirler. Örneğin üç motorlu asansörlü hasta yataklarında birinci motor genellikle sırt bölgesinin indirip kaldırılması konusunda çalışır. Yatak üzerinde yer alan ikinci motor ise özellikle ayak bölgesinin indirilip kaldırılmasını sağlar. Yatak üzerindeki üçüncü motor ise, yatağın alçalmasını ve yükselmesini sağlamaktadır. Tüm bu işlemler cihaza ait olan kumanda ile kolaylıkla yapılabilir. Böylece tüm bu işlemler sırasında hasta rahatsız edilmemiş olur. Asansörlü hasta yataklarının üzerinde 4 parçalı şilteler bulunur. Fakat arzu edilirse sıvı geçirmez özellikte ve visco türü şilte ve yataklar da mevcuttur. Gereken durumlarda bunlardan herhangi biri de tercih edilebilir.

Asansörlü Hasta Yatağı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir asansörlü hasta yatağı, genellikle hastanın kilosunun fazla olduğu durumlarda gerekli olur. Bu durumda söz konusu yatağın yüksekliğinin kumanda ile ayarlanabilir olması ve ne kadar yükselebildiği ya da alçalabildiği göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü bu, hastanın tedavisi sırasında ya da müdahale durumunda pozisyon almasını kolaylaştıracak en önemli özelliktir. Eğer hastanın hem boyun, hem bel, hem de ayak ucu konusunda hareket kabiliyeti sınırlıysa, bu durumda 4 motorlu bir asansörlü yatak tercih edilmelidir. Fakat yine hastanın durumuna ve kilosuna bağlı olarak 3 motorlu bir asansörlü hasta yatağı da kullanılabilir. Aynı zamanda yine hastanın tedavisi ile ilgili olarak yatak üzerinde sonda askısı, serum askısı, korkuluk ve şilte gibi ekipmanların da bulunması gerekir.

Asansörlü Hasta Yatağı Nereden Alınır?

Asansörlü hasta yatağı satın almak istiyorsanız, öncelikle nasıl bir yatağa ihtiyaç duyduğunuzu belirlemelisiniz. İster tek motorlu, isterseniz 4 motorlu ve asansörlü hasta yataklarından herhangi birini medikal Türkiye firmasından satın alabilirsiniz. medikal Türkiye bu alanda en başarılı firmalar arasında yer alır ve hizmet kalitesi açısından oldukça başarılı bir noktadadır. Aynı zaman medikal Türkiye yalnızca hasta yatağı satış hizmeti vermez. Aynı zamanda yine medikal Türkiye aracılığıyla 2. el hasta yatağı ya da kiralama hizmetinden de faydalanabilirsiniz.

https://www.medikalturkiye.com/