AMELİYAT SONRASI HASTA KARYOLASI SEÇİMİ

AMELİYAT SONRASI HASTA KARYOLASI SEÇİMİ

AMELİYAT SONRASI HASTA KARYOLASI SEÇİMİ

Hasta yatakları, hastaların herhangi bir sebeple yatmaları gereken durumlarda, yatarak tedavi görmeleri için tasarlanmıştır. Bu sebeplerden biri ameliyat olabilir. Herhangi bir ameliyattan sonra, hastanın sağlığının eski haline gelmesi için yatarak tedavi görmesi gerekebilir. Bu durumda da ortaya bir hasta yatağı ihtiyacı çıkacaktır. Örneğin kalça kırığı, kalp ameliyatı ya da benzer sebeplerden ötürü gerçekleşmiş ameliyatlardan sonra, genellikle bir hasta yatağına ihtiyaç duyulur. Burada söz konusu hasta yatağının seçimi yapılırken göz önünde bulundurulması gereken pek çok faktör vardır. Peki ameliyat sonrası hasta yatağı seçimi yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir?

Ameliyat Sonrası Hasta Karyolası Seçimi

Küçük ameliyatlardan sonra genellikle hasta birkaç gün içerisinde taburcu edilir. Fakat ameliyatın durumuna göre bazı hastaların operasyondan sonra uzun süre yatmaları gerekebilir. Eğer ameliyat sonrası hastanın tedavisine evde ve yatarak devam edilecekse, bu durumda hastanın durumunun korunması ve sağlığıyla ilgili herhangi bir sorunun ortaya çıkmaması adına bir hasta yatağı gerekebilir. Burada hasta yatağı seçimi yapılacakken, hastanın kilosundan hareket kabiliyetine kadar pek çok faktör göz önünde bulundurulur.

Örneğin hasta bir kalça kırığı operasyonu ya da kalp ameliyatı geçirdiyse ve kilosu da çok fazla değilse, bu durumda 2 motorlu bir hasta yatağı yeterli olabilir. Fakat benzer operasyonlara rağmen hasta kilosu yüksekse, bu durumda asansörlü hasta yatağı modelleri tercih edilmelidir. Bu iki operasyon dışında daha pek çok sebebe bağlı olarak hasta yatmak zorunda kalmış olabilir. Bu durumda hem bir uzman görüşü alınarak, hem de hastanın durumu göz önünde bulundurularak, buna uygun bir hasta yatağı seçimi yapılması gerekir.

AMELİYAT SONRASI HASTA KARYOLASI SEÇİMİ

Ameliyat Sonrası Hasta Yatağı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekirler

Hasta yatağı seçerken öncelikle bir doktorun tavsiyesi alınmalıdır. Bu doktor mümkünse, hastanın durumunu daha iyi biliyor olmasından dolayı operasyonu gerçekleştiren doktor olmalıdır. Doktorun hasta yatağı konusundaki yönlendirmeleri kesinlikle dikkate alınmalıdır. Aynı zamanda hastanın yatağı ne kadar süre kullanacağı ve ne şekilde kullanacağı da göz önünde bulundurulmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta hastanın kilosudur. Hasta yatağının asansörlü olup olmayacağına buna göre karar verilmelidir. Ayrıca ürünün kumandalı olması, hem hasta açısından, hem de hastaya bakacak kişi açısından pek çok kolaylık sağlayacaktır. Hastanın yataktan inmesi gereken durumlar söz konusu olacaksa, bu durumda yatağın korkuluklarının açılır kapanır olması gerekir.

Eğer bu özellikler göz önünde bulundurulursa hastanın tedavi süreci hızlandırılmış olur. Hasta kendisini hem fiziksel olarak, hem de mental olarak daha iyi ve daha rahatlamış hisseder. Aynı zamanda söz konusu yatağı alırken anti bakteriyel olmasına da özel gösterilmelidir. Çünkü bu durum hastanın durumunun kötüleşmesini önler. Ayrıca hasta yatakları, hastaların hareketliliğini sağlayacakları için, hastada yatak yaraları oluşmasını da engeller. Bu hastanın sağlığı açısından faydalı bir durumdur.

Bir Hasta Yatağı Edinmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Hasta yatakları, medikal ürünler satan mağazalardan alınmaktadır. Fakat eğer bir hasta yatağı almayacak, kiralama yoluna gidecekseniz, bu hizmeti veren firmalar da bulunmaktadır. Fakat hem satın alma opsiyonlarını değerlendirmek, hem de kiralama maliyetleri konusunda fikir alabilmek için, bu iki hizmeti de sağlayan bir firma ile çalışmak sizin yararınıza olacaktır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun bu hizmetler ve ürünler hakkında detaylı bilgiyi medikal Türkiye firmasından alabilirsiniz.

Söz konusu sağlık olduğu için, hastanın durumunun daha iyiye gitmesi adına kaliteli bir hasta yatağı almanız ya da kiralamanız gerekir. Çünkü gerek kalite anlamında, gerek maliyet anlamında verilecek olan ufacık bir taviz, hastanın sağlığı açısından kötü sonuçlar doğurabilir Bu yüzden hem kaliteli bir ürün almanın, hem de bunun bütçenizi yormamasını sağlamanın yollarını bulmalısınız. Bunun için de yine medikal Türkiye’yi tercih edebilirsiniz.

medikal Türkiye sektörde uzun yıllardır hizmet vermektedir. Bu yüzden hem bireysel olarak, hem de kurumsal olarak çok güçlü referansları bulunur. Hizmet politikasını, ürettiği hasta yataklarının hastaların sağlığına olumlu etki etmesi üzerine kuran medikal Türkiye, İstanbul ve Ankara içerisinde kiralama ve satın alma hizmetini sunmaya devam etmektedir. Sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübesi ve hizmet aşkıyla, kendisini her geçen gün geliştirmeye devam etmektedir.

https://www.medikalturkiye.com/